Vesti
Politika
Brnabićka umesto izvinjenja deci u Lomnici obmanjivala javnost: Dalibor Jekić SSP povodom premijerkine izjave o opoziciji u školi kod Despotovca
21.02.2024. 20:00
Izvor: Danas
Brnabićka umesto izvinjenja deci u Lomnici obmanjivala javnost: Dalibor Jekić SSP povodom premijerkine izjave o opoziciji u školi kod Despotovca
Povodom današnje posete premijerke Srbije Ane Brnabić u školi u Lomnici kod Despotovca povodom donacije IT opreme, reagovao je Dalibor Jekić, narodni poslani Stranke slobode i pravde.
– Umesto da je prilikom posete uputila izvinjenje deci u Lomnici zato što cela Evropa zna da su izbori pokradeni i da je to sramota koja će biti ostavljena našoj deci i budućim generacijama, premijerka krivi opozociju što je skrenula pažnju na krađu izbora. Evropejski plašt je spao, a ostao je samo radiklaski šinjel ove vlasti ispod kojeg se kriju prevare i zloupotrebe, kupovina glasova, pritisci, ucene, nasilje, zloupotreba javnih resusra, ukidanje slobode, uzurpacija medisjkog prostora, dehumanizacija političkih protivnika, korupcija i okupacija institucija, ističe Jekić u svom reagovanju.
Kako kaže on se sa premiejrkom slaže samo u jednom, a to je da će posle dolaska međunarodne misije to biti „Vaša sramota koja će živeti večno i nešto što će ljudi večno pamtiti”.
– Strah od međunarodne istrage više ne možete ni da sakrijete jer znate šta ste sve radili, nije to nikakav udar na suverenitet naše zemlje niti usmereno protiv Srbije, već je to jasna poruka da nas Evropska unija vidi kao svoje partnere i kao deo svoje porodice. Evropska unija želi uređenu i demokratsku Srbiju u kojoj su demokratski procesi svetinja koje ste vi prilično ugazili, navodi Dalibor Jekić u svom obraćanju javnosti i medjima.
On zaključuje da deci trebamo da ostavimo uređenu zemlju u kojoj se ostaje, a ne zemlju iz koje se odlazi.
– Deci treba da dovedemo Evropu i evropske vrednosti u Srbiju, ali na žalost taj posao ne ide nikako uz Vas, smatra on.Da podsetimo prilikom posete isturenom odeljenju povodom donacije IT opreme u isturenom odeljenju osnovne škole „Despot Stefan Veliki, u okviru Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Srbije, kako je Informer objavio pozvala predstavnike opozicije da objasne prisutnoj deci šta bi značilo ukidanje fondova Evropske unije, iz čijih sredstava je finansirano uvođenje brzog interneta u njihove škole.