Vesti
Politika
Raspisani beogradski izbori
03.04.2024. 20:00
Izvor: Politika
Raspisani beogradski izbori
Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda za 2. jun.
Brnabić je odluku o raspiivanju izbora potpisala u Domu narodne skupštine i pozvala da izborna utakmica bude fer i korektna, a da svi građani izađu na izbore i pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i da se razvija."Upravo sam raspisala izbore za odbornike grada Beograda za nedelju 2. jun što je bila moja zakonska obaveza koju sam morala da ispunim do kraja današnjeg dana. Izabrala sam poslednji datum, jer sam na zahtev opozicije i izričitu molbu predsednika Aleksandra Vučića odlučila da ovi izbori treba da se održe najkasnije u skladu sa Ustavom i zakonom”, rekla je Brnabić posle raspisivanja izbora.
Ona je istakla da je vreme pre raspisivanja izbora iskoristila da pokuša da pokrene dijalog, da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima učini baš sve, da ovi kao i svi naredni izbori u Srbiji proteknu u najboljem mogućem redu, u skladu sa najvišim demokratskim standardima i da se pokaže ozbiljnost i odgovornost.
„Ponovo želim da iskoristim ovu priliku da kažem da moja vrata ostaju otvorena za dijalog i da pokažemo da nekada možemo i zajedno da radimo na stvarima koje su bitne za sve naše građane, bez obzira na njihove političke afinitete i opredeljenosti”, rekla je predsednica parlamenta.Kako je dodala, sada je zajednička obaveza i dužnost da izborni dan protekne u najboljem redu, u duhu poštovanja, tolerancije i demokratskih vrednosti.
„Zato pozivam sve političke stranke i koalicije da se nadmeću u idejama i planovima i da u svakom trenutku, koliko god je to moguće, vode računa da izborna utakmica bude fer i korektna”, poručila je ona.
Brnabić je pozvala građane Beograda da izađu na izbore i da na taj dan koji je uvek praznik demokratije, svojim glasom pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i kako da se razvija u budućnosti.