Vesti
Politika
Ana Stevanović Đukić napustila SSP zbog odluke o bojkotu
11.04.2024. 20:00
Izvor: Politika
Ana Stevanović Đukić napustila SSP zbog odluke o bojkotu
Zbog nezadovoljstva time što neformalni lider opozicije Dragan Đilas najavljuje mogući bojkot beogradskih izbora 2. juna, sve više je ozbiljnih šumova na vezama sa koalicionim partnerima Stranke slobode i pravde. Čak i u samoj partiji ima razmimoilaženja, pa je posle punih pet godina članica predsedništva i internacionalni sekretar SPP-a Ana Stevanović Đukić napustila partiju i napisala da najavu bojkota izbora smatra pogrešnom. „Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima”, napisala je Ana Stevanović Đukić na društvenoj mreži „Fejsbuk”.
Navela je da najavu bojkota izbora smatra pogrešnom, da uslovi jesu očajni i neravnopravni, ali da se neizlaženjem postojeće stanje prolongira za još četiri preduge godine, a trenutne pozicije cementiraju.
„Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobede u Beogradu, onda bi period od predstojeća dva meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti”, piše Ana Stevanović Đukić. „Želim da se mnogima od vas zahvalim na višegodišnjoj podršci u borbi za bolje, zaista slobodno i pravedno društvo, kao i viziju o našoj zemlji u kojoj se rado i lepo živi”, napisala je Ana Stevanović Đukić. „Za to se vredelo boriti uprkos ogromnim ličnim žrtvama koje sam podnela zbog toga, a o kojima nikad nisam javno govorila.”SSP je uputila juče predsedniku Narodne skupštine obaveštenje da formiraju svoju poslaničku grupu koja će imati 16 poslanika. Na čelu će biti Marinika Tepić, a njen zamenik biće Goran Petrović. SSP je do sada bila deo poslaničke grupe „Stranka slobode i pravde – Pokret slobodnih građana”, koju je takođe vodila Tepićeva, a njen zamenik je bio predsednik PSG-a Pavle Grbović.