Vesti
Politika
Nova opoziciona koalicija izlazi na izbore pod nazivom u kom je ključna reč „borba“
21.04.2024. 20:00
Izvor: Danas
Nova opoziciona koalicija izlazi na izbore pod nazivom u kom je ključna reč „borba“
Izborni savez koji će formirati šest stranaka članica dosadašnje koalicije „Srbija protiv nasilja“ nastupiće na lokalnim izborima 2. juna pod novim imenom.
„Definitivno se nećemo zvati ‘Srbija protiv nasilja‘ jer to ne bi bilo u redu, a ni pametno. Zasad se razmatraju dve-tri varijante, a u ponedeljak u 10 časova saopštićemo konačnu odluku o tome pod kojim imenom ćemo nastupiti na predstojećim izborima“, rekao je lider jedne od stranaka koja će činiti buduću koaliciju.
Kako se nezvanično saznaje, ključna reč u nazivu nove koalicije gotovo sigurno biće „borba“.„U nazivima izbornih lista koalicije najverovatnije će biti i imena gradova i opština u kojima će 2. juna biti održani lokalni izbori. Savez je otvoren i za druge stranke i pokrete, o tome se razgovara, a u toku naredne nedelje ćemo finalizovati dogovor“.
Podsetimo, stranke okupljene u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ glasale su na sastanku koji je održan u petak o tome da li će 2. juna izaći na beogradske izbore. Predlog o izlasku na izbore podržalo je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, protiv su bili Stranka slobode i pravde, Srbija Centar i Zajedno, dok je Demokratska stranka glasala protiv izlaska, ali su njeni predstavnici najavili da će ta partija podržati odluku većine.