Vesti
Politika
Održane konsultacije oko formiranja Komisije za kontrolu biračkog spiska
23.04.2024. 20:00
Izvor: RTS
Održane konsultacije oko formiranja Komisije za kontrolu biračkog spiska
U Skupštini Srbije održan je sastanak poslaničkih grupa radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.
Sastanku kome je predsedavala predsednica parlamenta Ana Brnabić prisustvovali su poslanici vladajuće koalicije Aleksandar Marković (SNS), Ivica Dačić (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Stefan Krkobabić (PUPS) i drugi, kao i poslanici opozicije Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Danijela Nestorović (Ekološki ustanak), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Branko Pavlović (Mi-glas iz naroda) kao i predstavnici CRTE i CeSID-a.
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić još ranije je rekla da vlast prihvata zahtev opozicije vezano za formiranje Komisije za kontrolu i reviziju biračkog spiska, kao i da javni servisi profesionalno izveštavaju.
Ranije danas, poslanici Skupštine Srbije su usvojili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima su pomereni rokovi za raspisivanje izbora, sa ciljem da se istog dana 2. juna održe beogradski i lokalni izbori, u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu održani u decembru prošle godine, što je takođe bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima o poboljšanju izbornih uslova.