Vesti
Politika
Marko Đurić preuzeo Ministarstvo spoljnih poslova od Ivice Dačića
04.05.2024. 20:00
Izvor: Danas
Marko Đurić preuzeo Ministarstvo spoljnih poslova od Ivice Dačića
U Ministarstvu spoljnih poslova danas je obavljena primopredaja dužnosti između odlazećeg ministra Ivice Dačića i novog šefa srpske diplomatije Marka Đurića, koji je istakao da država Srbija nastavlja sa politikom kontinuiteta kada je reč o spoljnim poslovima.
„Srbija će u narednom periodu voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku pružene ruke i saradnje. Mi smo u biznisu pravljenja prijatelja, jačanja veza i unapređenja imidža Srbije u međunarodnoj zajednici“, poručio je Đurić, saopštilo je Ministarstvo.
Prema njegovim rečima, Dačić se prethodnih godina hrabro i odlučno borio za interese Srbije, kao deo tima na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
„Radićemo složno i jedinstveno, radujem se nastavku naše prijateljske i profesionalne saradnje“, rekao je Đurić i dodao da će se, zajedno za premijerom Milošem Vučevićem i Vučićem, truditi da deluju skladno, posvećeno, marljivo i u interesu svih građana.
Dačić, koji će u novoj Vladi Srbije biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, poželeo je Đuriću uspeh i sreću u radu, kako bi kao država i narod uspešno pobedili teškoće sa kojima se suočavaju.
Podsetivši da su on i Đurić deo tima koji se od 2012. kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima, Dačić je izrazio zadovoljstvo što je ovo na neki način izraz državnog i političkog kontinuiteta kada je reč o stavovima i koncepciji spoljne politike Srbije.
Dačić je naglasio da će zajednički cilj ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova biti odbrana državnih i nacionalnih interesa i da će u tom smislu novi šef srpske diplomatije imati njegovu punu podršku.