Vesti
Politika
Ministar Đurić ugostio studente američkog univerziteta Harvard
12.05.2024. 20:00
Izvor: Danas
Ministar Đurić ugostio studente američkog univerziteta Harvard
Šef srpske diplomatije Marko Đurić danas je u Ministarstvu spoljnih poslova ugostio 50 studenata master i doktorskih studija američkog univerziteta Harvard.
„Dolazite u trenutku kada se o našoj zemlji govori u superlativima. Uz čvrsto i jasno opredeljenje ka članstvu u EU i daljem snaženju svog međunarodnog imidža na temelju konkretnih rezultata, zasluga i uspeha, Srbija suvereno predvodi region po pitanju ekonomskog i infrastrukturnog razvoja“, rekao je Đurić, saopštilo je Ministarstvo.
Đurić je ocenio da su studijske posete značajne, ne samo za predstavljanje političke i ekonomske situacije u Srbiji, prioriteta na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu, već i planova i aktivnosti u narednom periodu, posebno u oblastima IT industrije, privrede, biotehnologije i veštačke inteligencije.
Studijsko putovanje studenata sa Harvarda ostvaruje se drugi put u okviru programa „Balkan trek“ i okuplja učesnike iz više od 20 zemalja sa svih kontinenata osim afričkog, među kojima su najbrojniji studenti iz SAD, Kine i Indije.
Studenti će posle Srbije posetiti Crnu Goru i Albaniju.