Vesti
Politika
Vučić: Amerika da pojača svoj angažman kako bi se očuvala stabilnost regiona
15.05.2024. 20:00
Izvor: Politika
Vučić: Amerika da pojača svoj angažman kako bi se očuvala stabilnost regiona
Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove SAD Elizabet Alen o pritiscima sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona.
„Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti”, napisao je Vučić na instagramu.Naveo je da su razgovarali i o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.
„Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Razmotrili smo mogućnosti za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja”, napisao je Vučić.
Vučić je naveo da su razgovarali i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU, prenosi Tanjug.