Vesti
Politika
Migovi nadleću centralnu manifestaciju Svesrpskog sabora na Trgu republike
08.06.2024. 20:00
Izvor: Politika
Migovi nadleću centralnu manifestaciju Svesrpskog sabora na Trgu republike
Migovi Vojske Srbije nadleteli su danas Trg republike na kraju Centralnog obeležavanja manifestacije - Prvog svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska zajedno" u prisustvu predsednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.
Pilot iz Miga je u uživo prenosu pozdravio sve učesnike Sabora.Svečanost na kojoj su govorili predsednici Vucičh i Dodik, a koja je počela himnom Srbije "Bože pravde" i Svečanom pesmom Republike Srpske, prisustuvovali su i najviši zvaničnici Srbije i RS.
Na Trgu, kojim su se vijorile srpske zastave, nastupilo je oko 2.500 folkloraša iz kulturno umtničkih društva iz Srbije i Republike Srpske.
Prethodno su članovi 20 kulturno umetničkih društava Repubike Srpske, od Skupštine grada Beograda preko Terazija prodefiovali do fontane ispred Kulturnog centra Beograda, gde su se sreli sa članovima 30 KUD-ova iz Srbije koji su Knez Mihailovom stigli od platoa na Kalemegdanu. Na mestu ukrštanja razmenili su nacionalne zastave.Centralna manifestacija kojoj su prisustvovali i najviši zvaničnici Srbije i RS, kao i gradonačelnici Beograda i Banjaluke Aleksandar Šapić i Draško Stanivuković završena je pesmom "Ovo je Srbija".
Dvojica predsednika i članovi dveju vlada obići i Narodni muzej na Trgu republike.
Svesrpski sabor nosi glavnu poruku da su Srbi, gde god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose sa svima u regionu.