Vesti
Politika
Da pobedite Engleze, a onda redom - Srbija i Republika Srpska su uz vas
11.06.2024. 20:00
Izvor: Politika
Da pobedite Engleze, a onda redom - Srbija i Republika Srpska su uz vas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je uspeh fudbalerima naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Vučić je ispratio reprezentativce Srbije na let za Nemačku i istakao da će Srbija i Republika Srpska biti uz njih.- Samo hoću da vam se zahvalim na svemu. Primetili ste da svi sada ćute u Srbiji, i svi se prave da ništa ne očekuju. Momci, hoću da znate da se svi nadamo da ćete da uradite mnogo više od onoga što i sami mislite da je moguće – rekao je Vučić.
Predsednik je istakao da na ulicama srpskih gradova neće biti nikoga u nedelju uveče kada Srbija bude igrala meč sa Englezima od 21 čas.
- Hoću da znate da će cela Srbija biti uz vas, da vas mnogo volimo. Pobedili, izgubili - mi ćemo biti uz vas. A vi samo dajte sve od sebe i borite se za našu Srbiju. I beskrajno vam hvala za svu radost koju ste do sada doneli našoj zemlji i narodu. Cela Srbija i Republika Srpska će biti uz vas. Sve najbolje vam želim, ja ne mogu da kažem samo učestvujte - idite tamo i pobedite ih sve! A i ako izgubite, ali se borite, mi ćemo vas kao pobednike dočekati - poručio je Vučić.Predsednik Vučić se osvrnuo i na njegovo prethodno ispraćanje srpskih fudbalera.
- Poslednji put sam naše fudbalere pozdravio u avionu pred odlučujuću utamicu u Lisabonu. Borili su se i pobedili. Sada im želim da pobede Engleze, a onda redom - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.
Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, a prvi meč igra upravo protiv Gordog Albiona 16. juna u Gelzenkirhenu od 21 čas.
Evropsko prvenstvo u Nemačkoj se igra od 14. juna do 14. jula.