Vesti
Politika
Narodna stranka: Kopanje litijuma bi mogao biti najveći slučaj državne korupcije
16.06.2024. 20:00
Izvor: Danas
Narodna stranka: Kopanje litijuma bi mogao biti najveći slučaj državne korupcije
Rudnik litijuma kompanije Rio Tinto kod Loznice postao je centralna tema političkog života u Srbiji i to bi mogao biti i najveći slučaj državne korupcije i izdaja države, naroda i budućih generacija, kažu iz Narodne stranke.
„Rio Tinto pokušava da korumpira mnoge, među kojima i predstavnike vlasti, režimskih medija, institucija, nečasne predstavnike stručne javnosti, kao i predstavnike Evropske unije i Ambasade SAD u Srbiji, a nema sumnje da Rio Tinto pokušava da obezbedi i svoje igrače u opoziciji“, navodi NS u saopštenju.
Kako tvrde, Srbiji je postavljen zahtev da isporuči svoj opstanak zarad zelene agende Evropske unije i profita jedne kompanije.
“Od Srbije se očekuje da se žrtvuje zarad blagostanja Evropske unije“, podvlače oni.
Stoga, kako kažu, Narodna stranka poziva sve političke organizacije, javne ličnosti i poslanike u Skupštini Srbije da stanu u odbranu naroda, a protiv uništenja Srbije.
„Iskopavanju litijuma protive se odgovorni građani Srbije, bili oni u politici ili van nje. Narodna stranka predlaže da se donese zakon o zabrani kopanja litijuma u Srbiji u narednih 100 godina“, zaključuje NS.