Vesti
Politika
Kenedi podelio izjavu Vučića uz jednu poruku
20.06.2024. 20:00
Izvor: Danas
Kenedi podelio izjavu Vučića uz jednu poruku
Predsednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine, plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gde su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam, napisao je na Iksu kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Junior uz snimak dela intervjua predsednika Aleksandra Vučića za Veltvohe.
Sjedinjene Američke Države odmah moraju da počnu stvarne mirovne pregovore sa Rusijom, a američki, ruski i ukrajinski predstavnici da sednu za pregovarački sto, smatra nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Junior, koji je na svom nalogu na Iksu podelio i snimak dela intervjua srpskog predsednika Aleksandra Vučića u kome on komentariše ukrajinsku krizu.Prema njegovim rečima, ceo svet je „talac proksi rata“ koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umešane u sukob.
„Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želeo. I mi to treba da želimo“, napisao je Kenedi Junior
Predsednik Vučić je u intervjuu za švajcarski Veltvohe, govoreći o ratu u Ukrajini, rekao da Zapad želi pobedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.„Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije“, rekao je Vučić.
„Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želeo. I mi to treba da želimo“, napisao je Kenedi Junior.