Vesti
Politika
Dačić: Policija će osigurati stabilan javni red i mir tokom festivala "Mirdita"
22.06.2024. 20:00
Izvor: Politika
Dačić: Policija će osigurati stabilan javni red i mir tokom festivala "Mirdita"
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je MUP sposoban da prevaziđe bezbednosne izazove koje predstavlja trodnevni festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu i naglasio da će policija učiniti sve kako bi se osigurao stabilan javni red i mir.
"Mislim da je naša tendencija kao otvorenog društva, da gde je moguće i takve stvari budu održane bez lomova i zabrana kako bi nam to bio plus u razgovorima koje vodimo. Imamo slučajeve u Prištini gde se Srbi hapse, maltretiraju i gde je nemoguće da se ovakve stvari organizuju. Mi onda možda šaljemo neku drugačiju sliku", rekao je Dačić za Tan‌jug.
Dodao je da je stvar politike da li takvi festivali uopšte treba da se održavaju i dodao da je će se "Mirdita" organizovati u privatnom objektu i u zatvorenom prostoru.
"Država u tome ne učestvuje - nismo mi organizatori. S druge strane, taj skup je u zatvorenom prostoru i nije ni potrebno da se prijavljuje, ali oni su ga ipak prijavili i zatražili da mi obezbeđujemo, ako dođe do nekih incidenata", rekao je Dačić.
On je dodao da su organizatori najavili da će na skupu učestvovati između 50 i 100 ljudi.
"Da budem precizan, kada je reč o bezbednosnim izazovima, MUP će učiniti sve da osigura stabilan javni red i mir", rekao je Dačić.