Vesti
Politika
Vučić: Uvek odgovorim na Putinov poziv za razgovor, kao i on na moj
05.07.2024. 20:00
Izvor: Politika
Vučić: Uvek odgovorim na Putinov poziv za razgovor, kao i on na moj
Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan, rekao je večeras Aleksandar Vučić.
Ovako je predsednik Srbije demantovao medijske navode da ruski predsednik Vladimir Putin nije hteo da mu se javi i da je zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško, koji je nedavno boravio u Srbiji, brzo napustio našu zemlju.„Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž.
Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom Federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći Rusofili, prenosi Sputnjik.
Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli“, napisao je predsednik na društvenim mrežama.