Vesti
Svet
Tramp: Ono što meni rade, dešava se u zemljama trećeg sveta
07.08.2023. 20:00
Izvor: Politika
Tramp: Ono što meni rade, dešava se u zemljama trećeg sveta
Vašington - Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da je ono što njemu radi Ministarstvo pravde isto što rade i „zemlje trećeg sveta”, misleći na pravne postupke koji su pokrenuti protiv njega. „Ono što meni radi 'ministarstvo nepravde' je isto što rade države trećeg sveta širom sveta”, napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži „Truth Social”.
On je dodao da američkim vlastima to „neće proći”.
„Učinićemo Ameriku ponovo velikom (MAGA)”, naveo je Tramp. Specijalni tužilac Džek Smit podigao je prošle nedelje optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.
U junu je protiv Trampa podignuta optužnica u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće, a pre toga, u martu, velika porota Menhetna podigla je optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru. On se suočava i sa mogućom četvrtom optužnicom u Džordžiji, gde tužioci istražuju njegove napore da poništi izborne rezultate u toj saveznoj državi.