Vesti
Društvo i ekonomija
Ilić: Nema više državnih stanova
17.10.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Ilić: Nema više državnih stanova
Velimir Ilić kaže da novca za subvencionisane stanove poput onih u naselju Stepa Stepanović - nema.
Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da u budžetu za 2013. godinu nema novca za subvencionisanje izgradnje stanova po modelu beogradskog naselje Stepa Stepanović.
"Model koji smo koristili na izgradnji Stepe i naselja u Ivana Ribara za 7.000 stanova u Beogradu je odličan, ali tu je država dala subvencije. Sada u budžetu za 2013. nema para za to", kazao je Ilić u intervjuu za portal Pink onlajn (www.pinkonline.com).
Ilić je kazao da se sada bore da se pronađu ta sredstva i da se podstakne građevinarstvo.
"Građevinarstvo je motor razvoja srpske privrede, kada krene građevinarstvo krenuće cela Srbija jer ga prati 26 privrednih grana", istakao je on.
Srpski ministar građevinarstva i urbanizma je kazao da će se kroz izgradnju autoputeva u Srbiji pokrenuti i putari i građevinari, jer se uz saobraćajnice grade i moteli i drugi objekti.
Ilić je kazao i da će domaći građevinari uskoro dobiti avans od 30 miliona evra iz azerbejdžanskog kredita za autoput na koridoru 11.
To je za njih infuzija, naglasio je Ilić i dodao da će domaće firme obavljati 50 odsto poslova na deonici autoputa koja se finansira iz azerbejdžanskog kredita.