Vesti
Društvo i ekonomija
"Bauhaus" digao ruke od Beograda i Delte
05.12.2012. 12:00
Izvor: mondo.rs
"Bauhaus" digao ruke od Beograda i Delte
Nemačka kompanija "Bauhaus" raskinula je ugovor sa kompanijom "Delta" Miroslava Miškovića o izgradnji objekta ove kompanije u Beogradu.
Kako je objavila Prva TV, objekat je trebalo da se gradi na spornom zemljištu na Novom Beogradu kod Kvantaške pijace u Bloku 53.
"Procenjujemo da je šteta od otkazivanja ugovora blizu 100 miliona evra", rekao je potpredsednik "Delta holdinga" za "Real Estate" Vojislav Glavinić i naveo da je to trebalo da bude prvi od pet objekata nemačke kompanije u Srbiji.
Glavinić je, u telefonskoj izjavi za Prvu, rekao da je "Bauhaus" pre dve godine potpisao ugovor o izgradnji, uz obavezu "Delte" da u roku nabavi građevinsku dozvolu u Bloku 53.
"Mi smo još 2010. podneli zahtev za konverziju zemljišta u skladu sa zakonom, ali je do današnjeg dana je nismo dobili, a to je neophodan uslov za dobijanje građevinske dozvole", rekao je Glavinić.
Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković juče je u policiji saslušan o poslovanju "Delreala" i korišćenju zemljišta u Bloku 53, uz autoput Beograd-Zagreb.
Kompanija "Delta holding" saopštila je juče da nije vlasnik tog zemljišta već da je zahtev za konverziju prava korišćenja u vlasništvo nad zemljištem podnet, ali da postupak nije završen.
Kompanije "Delta Ril Estejt" i nemački "Bauhaus" potpisale su u martu ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta "Bauhaus" u Srbiji, na površini od 20.000 kvadrata.
"Bauhaus" je jedna od vodećih evropskih kompanija u segmentu "uradi sam", a u svom prvom objektu u Beogradu kupcima je trebalo da ponudi više od 120.000 proizvoda iz kategorija građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, proizvoda za kuću.
U objektu na Novom Beogradu, koji je trebalo da bude otvoren na proleće sledeće godine, trebalo je da posao nađe 230 radnika.
"Bauhaus" je planirao i da otvori prodajne centre u Nišu i Novom Sadu, a da li se odustalo i od ovih projekata danas nije rečeno.