Vesti
Društvo i ekonomija
Sporazum Grada Beograda i Pošta Srbije
25.05.2015. 20:00
Izvor: Akter
Sporazum Grada Beograda i Pošta Srbije
Gradonačelnik Beograda dr Siniša Mali i direktor JP "Pošta Srbije" gospodin Milan Krkobabić, danas su potpisali Protokol o saradnji
Protokol će omogućiti pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima Beograda, a takođe i doprineti unapređivanju informaciono komunikacionih tehnologija.
"Elementi ovog protokola odnose se prevashodno na razvoj i širenje mreže pošta na teritoriji Grada Beograda, ali i na nama posebno značajnu elektronsku upravu, koja je jedan od prioriteta gradske administracije. S obzirom na to da Pošta Srbije već ima kapacitete, sisteme i ideje, u zajedničkoj saradnji želimo da ih iskoristimo kako bi unapredili koncept javne uprave i kako bi našim građanima ponudili bolju uslugu", rekao je gradonačelnik.
Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić istakao je da je potpisivanje ovog protokola nešto što je trebalo ranije da se dogodi. "Naredne nedelje Pošta Srbije, koja je više od javnog preduzeća, koja je stub države, obeležava 175 godina postojanja i drago mi je da na ovaj veliki jubilej potpisujemo Protokol o saradnji sa Gradom Beogradom. To će doprineti da Grad efikasno i ekspeditivno funkcioniše u administrativnoj sferi, što će Beograđanima omogućiti kvalitetnije usluge uz maksimalno smanjenje troškova i vremena. To je put saradnje Pošte Srbije i Grada i dokaz da uspešni mogu biti još uspešniji", naglasio je Krkobabić, ukazavši i na činjenicu da je Pošta Srbije tržišno orijentisano preduzeće i da je samo u prva tri meseca ostvarilo neto dobit od osam miliona evra, što je rekordan rezultat.
Ovim protokolom se utvrđuju i polazni principi za širenje jedinica poštanske mreže na teritoriji grada, pružanje pismonosnih, poštansko logističkih, ekspres, poštansko-finansijskih, IT i usluga elektronskih komunikacija, kao i usluga hibridne pošte i eksploatacije kapaciteta poštanskologističkih usluga u novom Regionalnom poštansko logističkom centru "Beograd".
Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa sadržinom ovog teksta, obratite se kontaktima navedenim u saopštenju.