Vesti
Društvo i ekonomija
Sabor u Guči: Pune ruke posla za policiju
15.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Sabor u Guči: Pune ruke posla za policiju
Pripadnici MUP-a Srbije evidentirali su više od 1.100 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja i više od 30 različitih krivičnih dela za vreme održavanja 56. Sabora trubača u Guči.
Kako se navodi u saoopštenju, za vreme sabora policija je preduzela pojačane mere i aktivnosti u svim oblastima javne bezbednosti, u cilju očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana, pa je od 10. do 14. avgusta, za vreme održavanja te manifestacije, evidentirano 33 krivična dela i otkriveno 1.145 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.
"Evidentirano je 16 krivičnih dela krađa, osam krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga, po dva krivična dela teška krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari i neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, po jedno krivično delo sitna krađa, utaja i prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", dodaje se u saopštenju.
Policija je podnela dve prekršajne prijave protiv četiri osobe po Zakonu o javnom redu i miru, a tokom Sabora dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno devet osoba.
"Iz saobraćaja je isključeno 219 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 27 je zadržano do istrežnjenja, jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola većim od 1,21 promila. Otkriveno je više od 600 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu i 400 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa", navedeno je u saopštenju MUP-a.