Vesti
Društvo i ekonomija
Evo koji je slogan ovogodišnje Parade ponosa
18.08.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Evo koji je slogan ovogodišnje Parade ponosa
Ovogodišnja beogradska Parada ponosa biće održana pod sloganom "Ljubav menja svet", koji izražava solidarnost s LGBT zajednicom u Srbiji, regionu i celom svetu, saopštili su danas organizatori.
Kako je navedeno, šesta Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 12. do 17. septembra, a Prajd šetnja zakazana je za 18. septembar od Slavije do Trga Republike.
"Želimo da sa Parade ponosa u Beogradu 18. septembra pošaljemo podršku, razumevanje i poruke ljubavi svim LGBT ljudima koji žive u zemljama u kojima ne samo da nije moguće održati paradu, već zbog zakona koji postoje nije moguće živeti kao LGBT osoba", navela je beogradska Parada ponosa.
U saopštenju je navedeno da je slogan rezultat javnih debata "Razgovori sa zajednicom" koju je Parada ponosa Beograd organizovala tokom proteklih godinu dana.
Organizatori su dodali da nije dovoljno što su u protekle dve godine Parade ponose u Beogradu protekle bez organizovanog nasilja.
"Neophodna je snažna kampanja države koja će odlučno i nedvosmisleno stati na put svakom obliku homofobije i transfobije. Potrebno je da se LGBT osobama u Srbiji nedvosmisleno poruči da njihov život jednako vredan i da se kreira klima u kojoj će se svaka LGBT osoba osećati prihvaćeno i ponosno", navodi se u saopštenju.