Vesti
Društvo i ekonomija
Mihajlović: Kapitalni projekti vredni šest milijardi evra
24.08.2016. 20:00
Izvor: Blic
Mihajlović: Kapitalni projekti vredni šest milijardi evra
Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ukupna vrednost svih kapitalnih projekata u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju koji se realizuju u Srbiji, procenjena na blizu šest milijardi evra.
"To je vrednost svih projekata koj se realizuju, a od njih su neki na početku kao što je modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, dok su neki na kraju, kao što je Koridor 10", kazala je ona u interviju agenciji Beta.
Mihajlović je dodala da je pruga Beograd-Budimpešta veoma značajna za Srbiju i interes je da ta pruga bude modernizovana po evropskim standardima, za vozove brzine 200 kilometara na sat.
Ona je naglasila i da je veoma važno da se što pre s kineskim partnerima postigne dogovor o načinu finasiranja modernizacije te pruge, jer, kako je precizirala, do dogovora još nije došlo zbog razlike dveju strana u proceni vrednosti radova.
"Očekujem u narednih mesec dana u odnosu na studiju opravdanosti da mi utvrdimo i vrednost tog projekta. Reč je o iznosu od blizu milijardu evra", kazala je ona podsetivši da se jedan deo deonice te pruge Stara Pazova-Novi Sad finasira iz ruskog kredita, a u junu je potpisan aneks ugovora o tome.