Vesti
Društvo i ekonomija
Vučić: Sviđa mi se ideja o plaćanju poreza telefonom
06.09.2016. 20:00
Izvor: Blic
Vučić: Sviđa mi se ideja o plaćanju poreza telefonom
"Mnogo mi se sviđja ideja o plaćanju poreza preko mobilnog telefona", prokomentarisao je danas premijer Aleksandar Vučić temu digitalizacije o kojoj je izmedđ ostalog bilo reči na skupu Nordijske poslovne alijanse u Beogradu.
O tome je na panelu govorila predstavnica Telenora, a Vučić primetio da na planu digitalizacije Srbija zaista mnogo zaostaje, ali da će učiniti sve da se "ukrcamo na poslednji voz" i da u narednih nekoliko godina stignemo bar neke zemlje u centralnoj Evropi.
- Prethodno je, međutim, potrebno da mnogo toga promenimo, između ostalog i naše navike i mentalitet kako se ne bi ponovila situacija da se gradonačelnik izvinjava ugostiteljima kojima je poreska došla da proveri da li izadju fiskalne račune, kao što se dogodilo nedavno u Nišu - kazao je Vučić.U kontroli poreske policije, naime, pre dva dana zatvoreno je 13 lokala u Nišu jer nisu izdavali fiskalne račune, a svi su, kaže Vučić, "skočili na premijera jer je ludak i psihopata zato što traži da se plaća porez".
Za razliku od toga, Vučić je pomenuo slučaj jednog stanovnika Švedske, koji je poreklom iz Srbije, a koji mu je u razgovoru rekao da je ponosan što plaća porez jer želi da ima bolje ulice, zdravstveno osiguranje, gradski saobraćaj, školstvo.
Nama, kako je rekao, do takvih uverenja i stavova treba još mnogo, ali smo, poručio je spremni da se menjamo i učimo.
- Znam koliko ima teškoća, ali sam spreman sebe da menjam, ali i državu, pa da kažemo da smo bar nešto uradili - rekao je Vučić.