Vesti
Društvo i ekonomija
IZLAZI IZ ZAPEĆKA: Nastavlja se gradnja ipsilon kraka Koridora 10
10.11.2016. 20:00
Izvor: Blic
IZLAZI IZ ZAPEĆKA: Nastavlja se gradnja ipsilon kraka Koridora 10
Preduzeće Vojput započelo je radove na Bikovačkoj petlji kod Subotice, čime su nastavljeni radovi na gradnji "Ipsilon" kraka Koridora 10, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Potpredsednica vlade i ministrka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je u sredu ugovor sa preduzećem Vojput za nastavak gradnje Ipsilon kraka Koridora 10 kod Subotice, poručujući da će ova vlada posle mnogo godina završiti i taj projekat.

Mihajlović je potpisala u Vladi Srbije ugovor sa direktorom Vojputa Duškom Dražićem i pomoćnikom direktora Koridora Srbije, koji će obavljati nadzor, Milovanom Bekrićem.

Ugovor je vredan 123,5 miliona dinara i obuhvata nastavak gradnje Ipsilon kraka na prvoj deonici u dužini od jednog kilometra.

Petlja i obilaznica oko Subotice

Potpisani ugovor obuhvata radove na izgradnji leve trake autoputa granični prelaz Kelebija - petlja "Subotica Jug" na deonici od kružne raskrsnice na ukrštanju sa Bikovačkim putem do petlje Subotica Jug.

Rok za završetak radova je 100 dana.

Takodje, ugovor obuhvata i izradu projektno tehničke dokumentacije za levu traku autoputa na deonici GP Kelebija - petlja "Subotica Jug".

Predviđena je i izgradnja kružnog toka na raskrsnici sa Bikovačkim putem.

"Ipsilon krak je deo Koridora koji je takodje ostao u zapećku u prethodnih desetak godina, mi smo zatekli ne samo ovaj krak nego i mnoge saobaćajnice koje su počete da se rade, pa nisu završene. U Ipsilon krak uložen je deo novca, ali nije urađena druga strana pa nije mogao da se koristi", rekla je Mihajlović Tanjugu posle potpisivanja ugovora.

Ona je istakla da je Ministarstvo građevinarstva zajedno sa vladom našlo način da iz budžeta tog miistarstva obezbedi novac.

"Imali smo javni poziv i komplentnu tendersku proceduru i ova kompanija je dobila posao. Izdvojili smo ukupno 150 milona dinara i očekujemo da se sve uradi u roku i kvalitetno. Da bi se sve završilo potrebno je još dve milijarde dinara i mi ćemo kroz budžet za 2017. i 2018. taj novac obezbediti. Vlada je dovoljno finanijski stabilna da može da završava projekte", naglasila je Mihajlović.

Ipsilon krak je dug 23,6 kilometara i obuhvata obilaznicu oko Subotice koja treba da poveže granični prelaze Horgoš i Kelebiju.

Prelaz Kelebija se povezuje s Koridorom 10

Horgoš se već nalazi na Koridoru 10, a sa izgradnjom Ipsilon kraka će i prelaz Kelebija biti povezana sa tim koridorom.

Dražić je rekao Tanjugu da će radovi početi odmah i da će sve biti završeno predvidjenom roku od 100 dana.

"Očekujemo da će delimično moći da se pušta ta deonica već ove godine. Ubrzano će se raditi u narednih mesec dana, koiko vemenski uslovi budu dozvoljavali, a sve će biti završeno na proleće", naveo je Dražić.

Izgradnja Ipsilon kraka je započeta još 1990. godine. Za 26 godina izgradjeno je oko polovine, ili oko 11 kilometara.

U više navrata realizovani su odredjeni delovi tog projekta, ali nijedna deonica tog puta nije predata u upotrebu.

Trasa Ipsilon kraka će ići od autoputa na tzv. Bikovačkoj petlji južno od Subotice, zatim preko Čantavirskog puta i pruge Beograd - Subotica do Kelebije.