Vesti
Društvo i ekonomija
Matijević preuzima zgradu "Jugoeksporta" 1. februara
26.01.2017. 20:00
Izvor: Blic
Matijević preuzima zgradu "Jugoeksporta" 1. februara
Vlasnik Mesne industrije "Matijević" potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor.
Petar Matijević je agenciju Beta rekao da su netačne informacije pojedinih medija da je prodaju te zgrade preko suda osporila "Alfa banka".

- Ta banka je bila većinski poverilac prve klase naplativosti i imala je potraživanje od Jugoeksporta od oko 10 miliona evra. Naplatila je celokupnu sumu i nema smetnji da preuzmem kupljenu zgradu i preuredim je u hotel - rekao je Matijević.

Na pitanje kada će početi ta rekonstrukcija, Matijević je rekao da se priprema projekat obnove fasade koja je pod zaštitom države, i ne sme se menjati.
Dodao je da će hotel sa četiri zvezdice imati 65 soba i 40 parking mesta, a nisu predviđene sale za kongresni turizam.

Matijević je zgradu "Jugoeksporta" od 5.500 kvadratnih metara kupio za 7,3 miliona evra krajem decembra prošle godine u nadmetanju sa MK grupom Miodraga Kostića i "Alfa bankom".

U javnosti je bilo negodovanja zbog toga što je zgrada podata po oko 1.300 evra po kvadratnom metru. Ranije je na prodaju nudjena nekoliko puta, po znatno višoj ceni, ali bezuspešno jer kupaca nije bilo.

Zgrada je sazidana 1923. godine, po projektu Matije Bleha.