Vesti
Društvo i ekonomija
Otvoren Centar Etihad Aviation grupe u Beogradu
13.03.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Otvoren Centar Etihad Aviation grupe u Beogradu
Etihad Aviation Group otvorio je danas Centar za objedinjene usluge u Beogradu, u kojem će biti zaposleno 200 radnika, a koji će pružati usluge kontakt centra i programa lojalnosti.
Centar su otvorili premijer Aleksandar Vučić i generalni direktor Etihad aviation group Džejms Hogan.
Planirano je da se broj zaposlenih poveća na 685 do 2020. godine, a centar je do te godine osposobljen da primi 4,4 milona poziva.
Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata, u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.
U pogledu programa lojalnosti, zaposleni u kontakt centru će moći da pruže informacije o programima, kao i usluge upravljanja korisničkim nalogom i bonus miljama.
Centar će obavljati brojne zajedničke funkcije aviokompanija članica grupacije Etihad Ervejz sistem - usluge kontakt centra i programa lojalnosti u Evropi za aviokompanije Etihad ervejz, Er Srbija, Er Sejšels i Etihad Ridzenel, a u dogledno vreme će obuhvatiti i aviokompanije Alitalija i Erberlin.
Centar, koji se nalazi u okviru poslovnog parka Airport city na Novom Beogradu, omogućiće aviokompanijama da ostvare prednost na kompleksnom i konkurentnom globalnom tržištu, navode u Etihadu.
Beograd postaje centar ovog dela Evrope
Centar koji je danas otvoren u Beogradu, pokazuje da Srbi mogu ra rade isto što i najbolji i najuspešniji narodi i da Srbija u budućnosti može da pripada grupi takvih zemalja, poručio je premijer Aleksandar Vučić.
"Beograd postaje centar ovog dela Evrope",rekao je Vučić na otvaranju Centra.
On je najavio da će centar u narednom periodu zaposliti 700 radnika u najbolje opremljenom prostoru, te istakao da svi radnici u centru govore najmanje jedan strani jezik.
"Počeli smo da ulažemo u mlade ljude sa Filološkog fakulteta, da ih spremamo i za ministarstva, ali i za ovakve pozivne centre i drago mi je što mogu da računaju, bar deo njih, na posao po završenom fakultetu", rekao je Vučić.
On je rekao da je ponosan i srećan što je Etihad u konkurenciji Poljske, Bugarske i drugih zemalja izabrao Beograd i Srbiju, navodeći da je ponosan na zemlju i građane, budući da su ljudi bili presudan kvalitet koji je Srbija ponudila.
Vučić je rekao i da je država ispunila sve potrebne uslove, poput energetske bezbednosti, budući da taj centar mora da ima najmanje dva nezavisna izvora energije.
"Uradili smo sve što je potrebno, spremni smo da razgovaramo i o podsticajima", rekao je Vučić.