Vesti
Društvo i ekonomija
PRODATA "BEOHEMIJA" Bivši fudbaler kupio fabriku za 20 miliona evra
07.04.2017. 20:00
Izvor: Blic
PRODATA "BEOHEMIJA" Bivši fudbaler kupio fabriku za 20 miliona evra
"Preston" d.o.o. iz Novog Sada, čiji je vlasnik Davor Milićević, kupio je juče "Beohemiju Inhem" za 2,5 milijardi dinara. Početna cena bila je 5,1 milijarda dinara, ali toliko niko nije hteo da plati
Milićević je bio jedini takmac na javnom nadmetanju. "Preston" je holding kompanija koju čine četiri firme. Posluje već 10 godina, a prošle godine kupila je i slovenački trgovački lanac "Merkur", čime je u vlasništvo dobila i šoping centre u Beogradu i Novom Sadu. Preduzeće je počelo kao transportno-logistički centar, a kupovinom "Beohemije" sada u sastavu postoji i proizvodni deo. - Današnjom kupovinom uvećali smo kapital firme i prihod za 100 miliona dinara. "Beohemija" je jedna od najvećih kompanija za proizvodnju kućne hemije, a njeni proizvodi su odlično zastupljeni na tržištu Srbije i regiona. Plan nam je da povećamo prodaju u ovoj godini za 35 odsto, uz smanjenje troškova - kaže Davor Milićević, uz napomenu da "Preston" ima podršku finansijskih institucija za kreditne aranžmane.

U "Beohemiji Inhem" u Zrenjaninu, gde se proizvodnja odvijala i u stečaju, trenutno je zaposleno 250 radnika i, prema najavi Milićevića, svi će ostati na svojim radnim mestima. Najpoznatiji brendovi firme su "deus" i "duel".

Davor Milićević je Vrbašanin koji živi u Novom Sadu. "Preston" je za samo nekoliko godina postao jedna od vodećih firmi u svojoj oblasti, sa ogromnim voznim parkom, poznata i po trgovini naftnim derivatima, đubrivom, pesticidima i šećernom repom. Davor Milićević nekada se bavio sportom, bio je manje poznati fudbaler u Srbiji. Između ostalog, igrao je u OFK Beogradu.