Vesti
Društvo i ekonomija
Svetomiru je "SREĆNA RUKA" srednje ime: Ubo je peticu i sagradio vilu "Loto", a sada je od šestice ograđuje
25.05.2017. 20:00
Izvor: Blic
Svetomiru je "SREĆNA RUKA" srednje ime: Ubo je peticu i sagradio vilu "Loto", a sada je od šestice ograđuje
Od šezdesetih godina pa do sada bez prestanka igram loto, uplaćujem uvek na istom mestu i nastaviću da igram sve dok budem mogao, počeo je svoju priču za Tanjug Svetomir Mladenović, koji je 23. maja bio jedan od samo dvoje dobitnika šestice u 41. redovnom Loto kolu.
Dobitak od 1.287.510 miliona dinara pripala je ovom stanovniku Labudovog brda, naselju u Beogradu, koji je nagradne igre počeo da igra već sa 14 godina.

- Prvo sam igrao lozove, lutriju Jugoslavije, i tada sam dosta dobijao, ali su mi roditelji i dva strica uzimali listiće i naplatili, tako da nikad nisam saznao koliko sam osvojio. Verujem da je suma bila velika, jer su od nje kupili stotine aluminijumskih kašika, viljušaka i noževa za svadbu strica, a takav pribor je tada bio retkost - navodi Mladenović.

On je igrajući Loto osvojio peticu sedamdesetih godina, kada se izvlačenje pratilo na radiju.

Sagradio kuću od premije

- Čuo sam 8, 16, 17, 18, 19 to su moji brojevi koje sam igrao preko deset godina. Prva tri dana bio sam jedini dobitnik premije koja je tada iznosila oko milion maraka. Kasnije su javili da nas ima ukupno 36, ali dobitak je svejedno bio veliki - kaže Mladenović.

On je od tog novca sagradio kuću koju je nazvao vila "Loto" i koja je sa tim novcem na raspolaganju bila gotova za samo mesec dana.

- Jedan deo novca od ove novodobijene šestice ići će za ograđivanje te kuće, a deo ću dati ćerkama kojima nisam ništa dao u miraz zbog inflacije, pa nek sada imaju neku uspomenu od tate - rekao je Mladenović.

On je izvlačenje gledao sam, i nakon šest brojeva koji su bili one koje je odigrao, čekao je poslednji koji mu je nedostajao, broj 3.

Skočio mu pritisak na 220

- Čekao sam 3, a izašao je broj 35. Osetio sam ubrzo da mi nije dobro, uzeo sam aprat za merenje pritiska i video da imam 220, pa sam morao da popijem lekove. Isto mi se desilo i kada sam dobio peticu, završio sam u Urgentnom centru od uzbuđenja - priseća se Mladenović.

Slaviša kaže da je zadovoljan dobitkom iako mu je nedostajao samo jedan broj za sedmicu, a nastavlja da igra svakog utorka i petak, jer je Loto za njega "najveća igra".