Vesti
Društvo i ekonomija
BLIC PREDUZETNIK Titulu u konkurenciji 440 firmi ponela VINARIJA KOVAČEVIĆ
07.06.2017. 20:00
Izvor: Blic
BLIC PREDUZETNIK Titulu u konkurenciji 440 firmi ponela VINARIJA KOVAČEVIĆ
„Vinarija Kovačević“ je, u konkurenciji od čak 440 kompanija, ponela titulu najboljeg preduzetnika akcije “Blic preduzetnik 2016” koju već deset godina organizuje dnevni list “Blic”
Nagradu u visini od 20.000 evra obezbedila je Sosijete ženeral banka, dugogodišnji partner ove akcije. Predsednica IO banke Marija Rusova uručila je ček vlasniku “Vinarije Kovačević” iz Iriga Miroslavu Kovačeviću.

- Nagrada nam puno znači za dalji rad i podstrek u radu. Ja se nisam nadao da ću dobiti nagradu i malo sam zatečen. Lep je osećaj biti preduzetnik godine, ali velika je stvar biti i u top 10 – kaže Kovačević za “Blic”. Prema njegovim rečima, „Vinarija Kovačević“ otvara novi podrum vina na oko 7.000 kvadrata.

- Tu će biti šou rum za prodaju vina, predstavka prodaje vina, sala za degustaciju, proizvodnja, veliki restoran... Već nam je mali prostor i moramo da se širimo i razvijamo dalje – naglašava Kovačević.

Glavni i odgovorni urednik „Blica“ Predrag Mihailović naglasio je da je 2007. kada je pokrenuta akcija, jedva pronađeno oko 20 preduzetnika koji su mogli da uđu u izbor po svojim rezultatima. - Zadovoljstvo je reći da 10 godina kasnije imamo više od 400 malih biznisa iz Srbije koji su bili spremni da učestvuju. „Blic“ i sam posluje u uslovima tržišne ekonomije i oduvek smo se bavili temama malog biznisa i preduzetništva, i predlagali ljudima da sami uđu u to. Na ovaj način hoćemo da ukažemo na to da je mali biznis budućnost – istakao je Mihailović.

Ove godine su u top 10 kompanija izbora za „Blic preduzetnika 2016“ ušle firme: „Maruška“, „Boneli“, „Beoteko-prom“, „Zlatara Andrejević“, „Unitehna“, „Pržionica kafe Brazil“, „Eugen“ i „Mlekara Moravica“. U žiriju za izbor “Blic preduzetnik 2016. bili su ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, Jelena Bulatović iz Srpske asocijacije menadžera, Biljana Pešić iz Sosijete ženeral banke Srbija i Branislava Simanić iz Privredne komore Srbije