Vesti
Društvo i ekonomija
Inspekcija banula u privatne beogradske vrtiće
12.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Inspekcija banula u privatne beogradske vrtiće
Prosvetna inspekcija nenajavljeno je danas obišla 11 privatnih vrtića u Beogradu.
U njima nije pronašla veće nepravilnosti, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za obrazovanje i dečj zaštitu.
Osim sitnih nepravilnosti u vođeju evidenije, sve drugo bilo je kako propisi nalažu, a v.d. gradskog sekretara Slavko Gak rekao je da je zadovoljan izveštajem inspekcije, te da će se ovakve akcije nastaviti i ubuduće.
"Zbog dobre saradnje sa gradom sve više beogradske dece boravi u privatnim predškolskim ustanovama, ali ne smemo da dozvolimo da njihov obim posla ugrozi kvalitet, naročito imajući u vidu da uprkos refundaciji grada, roditelji ove vrtiće plaćaju uglavnom skuplje od državnih. Standardi moraju da se poštuju", rekao je Gak.
Na Savskom vencu sva deca upisana u vrtiće
On je najavio da će se do kraja leta sastati sa predstavnicima svih privatnih ustanova kako bi se ujednačilo njihovo radno vreme.
Rekao je i da će ove godine Grad Beograd finansirati oko 3.000 novih mesta u privatnim vrtićima tako što će refundirati do 80 odsto ekonomske cene vrtića, a što je 22.361,60 dinara po detetu.
Grad već subvencioniše boravak 9.941 deteta u 167 privatnih predškolskih ustanova.
Slavko Gak je nedavno apelovao na vlasnike privatnih vrtića u Beogradu da pri određivanju cene boravka dece imaju na umu materijalni položaj roditelja, te da, ukoliko je moguće, smanje cene.