Vesti
Društvo i ekonomija
"Premijerka da ispravi nepravdu koju je država nanela"
05.02.2018. 20:00
Izvor: B92
"Premijerka da ispravi nepravdu koju je država nanela"
Roditeljski portal Bebac zatražio je od premijerke Ane Brnabić da ispravi nepravdu koju je država nanela trudnicama i porodiljama.
Kako se navodi, trudnice i porodilje su bez osnova izuzete od povećanja plata u javnom sektoru.
"S obzirom da država ćuti na zahteve roditelja i apel našeg portala kojim navodimo da su trudnice i porodilje bez osnova uskraćene za povećanje plata, očekujemo od vas da se konačno obratite roditeljima i ispravite nepravdu koju ste im naneli", poručili su roditelji premijerki.
Kako ističu, to je posle svih kašnjenja isplata trudnicama i porodiljama "vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja".
"Trudnice i porodilje ste ostavili mesecima bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period, kada im je svaki dinar preko potreban", navodi Bebac.com.
Kada su plate i penzije umanjivane, žene koje su sada trudne. ili su se porodile, takođe su oštećene i nema razloga da im sada, kao i ostalim zaposlenima, taj novac ne bude vraćen, navode u saopštenju.
"U suprotnom, trudnice i porodilje ostaće uskraćene za 3.000 do 5.000 dinara mesečno, što nije mali novac, posebno ako se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje", poručili su roditelji.