Vesti
Politika
OSETIO SAM DA MI SE CREVA PRAZNE
04.06.2018. 20:00
Izvor: Blic
OSETIO SAM DA MI SE CREVA PRAZNE
OSETIO SAM DA MI SE CREVA PRAZNE, OEBS MI JE SVEDOK! Antologijska priča Mehe Omerovića o privođenju zbog parfema i tri karmina
"U tom trenutku doživeo sam stravičan, jak, snažan i neizdrživ bol, kao da mi je neko zabio nož u stomak. Zgrčio sam se i osetio da mi se creva prazne. Uspaničio sam se i izbezumio, tražio strelice za toalet. Istrčao sam iz fri šopa i shvatio da sam poneo parfeme".

Ovako u Jutarnjem programu TV Prve Meho Omerović, poslanik u Skupštini Srbije, objašnjava kako se našao u situaciji da bude optužen za krađu kozmetike na aerodromu u Frankfurtu.

On kaže da je još na polasku iz Beograda za Frankfurt, odakle je trebalo da nastavi za Brisel, osetio stomačne probleme, zbog kojih je "čak išao u taolet".
- To su javno potvrdile i neke kolege iz parlamentarne delegacije, a bilo je ukupno 13 poslanika iz dva odbora - za službe bezbednosti i odbrane i unutrašnjih poslova, plus saradnici i neki ljudi iz OEBS-a - priča Omerović.

On kaže da je u trenutku sletanja na frankfurtski aerodrom imao vrlo malo vremena do sledećeg leta za Brisel, kao i da se sa ostalim poslanicima uputio ka gejtu 32, odakle je trebalo da se ukrcaju na avion.

"U toaletu sam shvatio da sam poneo parfem"

- Međutim, kod gejta 25 i 26 primećujem male fri šopove i akciju od 30 odsto sniženja na parfeme. Uzimam u ruku parfem i tri "loreal" karmina. Odjednom, međutim, doživljavam jak, stravičan, snažan i neizdrživ bol u stomaku, kao da mi je neko zabio nož u stomak. Zgrčim se i osećam kako creva počinju da mi se prazne. Uspaničnim se i izbezumim se. Tražim strelice za toalet. Istrčavam napolje i ulazim u toalet. Posle 15 minuta u wc-u shvatam da mi je parfem u ruci - prepričava Omerović.Kako je naveo, nakon toga vraća se ka fri šopu, a na vratima je video mlađeg čoveka, koji ga je pozvao da mu priđe.

- Kažem mu da znam sve i objasnim mu da sam imao medicinski problem. On uzme moj ranac i počne da rovi po njemu. Dovede me do kase, izlazi račun, a on traži pasoš i bording kartu. Kada je video moju putnu ispravu, pitao me je da li je diplomatska i ja sam mu odgovorio da jeste. On mi je rekao da sačekam, nekog je pozvao i posle 20 minuta stiže policija - dodaje Omerović.

Poslanik SDPS navodi da je došao jedan stariji poliacajac i jedna policajka, kao i da su pogledali kartu i pasoš, fotografisali i jedno i drugo i rekli mu da mogu da idem."Iz mojih je creva izlazilo"

- Nisam se pozovao na diplomatski imunitet, nego sam imao kod sebe diplomatski pasoš, jer sam bio na službenom putovanju. Na kraju nisam uzeo ni parfem - ističe on.

Omerović dodaje da je dobio policijski izveštaj i da u njemu piše da je priveden i da je identifikovan na osnovu pasoša. Takođe, u tom dokumentu stoji, kako kaže, da protiv njega nije podneta krivična prijava i da je odlučeno u njegovu korist.

- Kad sam stigao u Brisel, ispričao sam kolegama ovu neprijatnost. Neko pokušava da me napravi lopovom i to u trenutku kada sam član Odbora za bezbednost. Sledeće godine punim 60 godina - kaže on i dodaje da bi verovatno morao da plati kaznu da je imao običan pasoš.

Na pitanje da li on lično oseća odgovornost za ono što se desilo, Omerović odgovara:

- To je moja glupost, moja neodgovornost, greška. Ali, to je bilo situacija kada sam se pogubio i izbezumio. Pazite, u tom trenutku je iz mojih creva izlazilo - završio je Omerović.