Vesti
Politika
Vučić se sastao sa potpredsednikom Vlade UAE
29.08.2018. 20:00
Izvor: Blic
Vučić se sastao sa potpredsednikom Vlade UAE
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Hamdanom bin Zajedom Al Nahjanom, razgovarao o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.
Predsednik Vučić je istakao da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i žele dalje unapređenje saradnje u svim sferama društvenog života, naročito u oblasti ekonomije.
On se zahvalio šeiku Hamdanu na finansijskoj podršci koju UAE pružaju Srbiji i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, energetike i saobraćaja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Predsednik Vučić je posebno zahvalio šeiku Hamdanu na učešću UAE u realizaciji projekta Beograd na vodi, koji u značajnoj meri doprinosi oporavku građevinske industrije Srbije.
Šeik Hamdan je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera.
On je rekao da postoji veliko interesovanje za dalja ulaganja u oblasti hotelskog i lovnog turizma i nekretnine u Srbiji, navedeno je u saopštenju.