Vesti
Društvo i ekonomija
Institutu za neonatologiju Zadužbina Nikole Spasića poklonila medicinsku opremu
12.10.2018. 20:00
Izvor: Blic
Institutu za neonatologiju Zadužbina Nikole Spasića poklonila medicinsku opremu
Institut za neonatologiju saopštio je danas da je Zadužbina Nikole Spasića poklonila medicinsku opremu u vrednosti od 300.000 dinara. U pitanju su četiri pulsna oksimetra za neinvazivno praćenje koncentracije kiseonika u krvi kod beba.
Zadužbina je dala prioritet prevremeno rođenim bebama, a Instutut za neonatologiju je najveća neonatološka ustanova u našoj zemlji, navedeno je u saopštenju.
Direktorka Instituta za neonatologiju dr sci med Milica Ranković Janevski zahvalila je na donaciji koja predstavlja veliku pomoć u svakodnevnom radu i lečenju prevremeno rođene dece.
- Aparati koje smo dobili su dragoceni u neonatologiji. Oni se primenjuju u nadgledanju i praćenju beba sa raznovrsnim zdravstvenim problemima - istakla je direktorka.
Zadužbinu je svojeručnim testamentom 1912. godine osnovao Nikola Spasić sa željom da se podižu bolnice i pomaže srpska privreda.
Svake godine zahvaljujući radu entuzijasta, njihovim članovima, opremaju se bolnice savremenim aparatima, a takođe i nagrađuju najbolje studente Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta, kaže se u saopštenju.