Vesti
Društvo i ekonomija
Đorđević: Više novca za osobe s invaliditetom u narednoj godini
23.11.2018. 20:00
Izvor: Blic
Đorđević: Više novca za osobe s invaliditetom u narednoj godini
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je 8. izbornoj Skupštini Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) gde je istakao da je za sledeću godinu obezbeđeno dodatnih 50 miliona dinara za konkurse za udruženja osoba sa invaliditetom.
Takođe, rekao je da je usvojenim Predlogom budžeta za 2019. godinu planirano i povećanje za 12, 5 odsto u odnosu na budžet za 2018. godinu.
Đorđević rekao je da je Ministarstvo u oblasti zaštite i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom postiglo do sada odlične rezultate i da veruje da će se uspešna saradnja sa NOOIS-om nastaviti.
„- Dodelom sredstava, preko Programskog konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji u 2018. godini, koji smo uspeli da uskladimo sa donošenjem Zakona o budžetu, omogućili smo nesmetan rad 35 saveza i 543 lokalne organizacije, kao i kontinuirano sprovođenje različitih aktivnosti usmerenih ka unapređenju položaja osoba sa invaliditetom“ - naglasio je Đorđević.
Ministar je rekao da Vlada Srbije teži da stvori moderno društvo u kom neće postojati nijedan oblik diskriminacije i istakao da resorno Ministarstvo osobe sa invaliditetom posmatra kao ravnopravne članove društva, a njihov položaj kao pitanje ljudskih prava, navodi se u saopštenju Ministarstva.