Vesti
Društvo i ekonomija
Potpisan ugovor o planiranju prodaje Sosijete ženeral banke u Srbiji OTP grupi
20.12.2018. 20:00
Izvor: Beta
Potpisan ugovor o planiranju prodaje Sosijete ženeral banke u Srbiji OTP grupi
Sosijete ženeral grupa (Societe Generale Grupa) potpisala je ugovor o planiranju prodaje Sosijete ženeral banke banke u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije, potvrđeno je danas agenciji Beta.
SOGE Lizing (Leasing) i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će Sosijete ženeral grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive.
Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mesecima.
U saopštenju Sosijete ženeral banka u Srbiji navela je ona beležila rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina.
"Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će u narednim mesecima Sosijete ženeral grupa i OTP grupa zajedno raditi na pridobijanju potrebnih odobrenja za ugovorenu transakciju.
"Sosijete ženeral Srbija će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kavliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom", navela je banka.