Vesti
Politika
OGLASIO SE I BELI PRELETAČEVIĆ "Podržavam svaki vid protesta protiv ove užegle vladavine, ali opoziciju vidim kao GRUPU RANJENIH ŠAKALA"
11.02.2019. 20:00
Izvor: Blic
OGLASIO SE I BELI PRELETAČEVIĆ "Podržavam svaki vid protesta protiv ove užegle vladavine, ali opoziciju vidim kao GRUPU RANJENIH ŠAKALA"
Ljubiša Preletačević Beli, alijas Luke Maksimovića, momka iz Mladenovca, koji je prvo učestvovao na predsedničkim izborima, a zatim i bio i u trci za gradonačelnika Beograda, nakon političkih poraza okrenuo se privatnom biznisu. Sada se, po prvi put od početak protesta "1 od 5 miliona" oglasio tim povodom i naveo da podržava borbu protiv vlasti, ali ne i "nametnutu organizaciju 1 od 5 miliona".
- Da se razumemo, podržavam svaki vid protesta protiv ove užegle, polupismene, epske i krajnje sramotne vladavine nad mojim ljudima, podržavam svako okupljanje, svaku šetnju, svaki uzvik "Vučiću lopove!", svaki zvuk pištaljke ali ne podržavam nametnutu oranizaciju 1 od 5 miliona! Zašto? Evo, momenat… - počeo je Preletačević.
On je rekao da opoziciju vidi kao grupu ranjenih šakala skupljenih iz različitih čopora, koje narod ne voli jer su im prokockali sudbinu nakon petog oktobra. On smatra da opozicija ima produženu ruku koja koordinira protestima.
- Ne možete ni u jednom gradu da organizujete protest, a da ne stupite u kontakt sa nekim iz Saveza za Srbiju pritom taj protest mora da bude nazvan 1 od 5 miliona - navodi i dodaje da se u poslednjih trideset godina nije mnogo promenilo u politici, već da se "vrtimo u krug".
- Mnogi ljudi nisu svesni toga, a ponavlja im se Otpor, ponavlja im se 5. oktobar. Opet su vas naterali da kažete "ma bolje i oni što su bili, nego ovi sad" i "šta time dobijamo?" Vrtimo se u krug tridesetu godinu već - kaže Preletačević.
Poručuje i da građani koji učestvuju u protestima pucaju sebi u nogu.
- Ljudi, nemojte me pogrešno shvatiti ali mislim da ponovo pucate sebi u nogu, znam da vam je dogorelo da biste bilo šta samo da ovog skinemo ali mislim da vas nameštaju da niste ni svesni - napisao je on.