Vesti
Društvo i ekonomija
Održana zajednička vežba specijalnih jedinica Srbije i SAD
14.03.2019. 20:00
Izvor: Beta
Održana zajednička vežba specijalnih jedinica Srbije i SAD
Američki ambasador Kajl Skot izjavio je danas, nakon zajedničke vežbe specijalnih jedinica Srbije i SAD, da su dve države zajedno u borbi protiv terorizma i da zato zajedno moraju da se suprotstave toj pretnji.
"Samo kroz ovakvu obuku možemo da upoznamo bolje jedni druge, ali i da budemo spremni da zajedno radimo u budućnosti", poručio je Skot nakon vežbe, održane u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) u Batajnici.
U vežbi su učestvovali pripadnici SAJ, bataljon vojne policije Кobre i specijalne jedinice američke mornarice Foke (Seals), a prisustvovali su joj ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Nebojša Stefanović je zahvalio pripadnicima Foka jer po četvrti put izvode vežbu sa pripadnicima SAJ, a ove godine i prvi put sa bataljonom vojne policije Кobre.
"Imamo priliku da sarađujemo na najvišem nivou i da se uverimo da je ovo jedna od najbolje opremljenih i obučenih jedinica u svetu od koje možemo mnogo da naučimo", rekao je Stefanović.
Komandant SAJ Spasoje Vulević je rekao da je današnja vežba završetak zajedničke obuke koja je održana u bazi SAJ.
"Ova vrsta obuke se organizuje u saradnji sa Кancelarijom za vojnu saradnju pri Ambasadi SAD u Beogradu i Evropskom komandom za specijalne operacije vojske SAD. Cilj ove obuke je podizanje bezbednosnih kapaciteta Srbije - ministarstva unutrašnjih poslova i ministarstva odbrane u borbi protiv terorizma kroz razmenu iskustava i dobre prakse sa srodnim jedinicama SAD", rekao je Vulević.