Vesti
Društvo i ekonomija
Stefanović: MUP od početka godine zaplenio dve tone narkotika
12.04.2019. 20:00
Izvor: B92
Stefanović: MUP od početka godine zaplenio dve tone narkotika
Beograd -- Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zaplenilo je od početka godine gotovo dve tone narkotika, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović u Šapcu.
"Jutros je zaplenjeno 8,1 kilogram heroina. Od početka ove godine, za tri i po meseca imamo zaplene koje su veće od ukupnih zaplena na godišnjem nivou u 2008, 2009. i 2010. godini. To pokazuju da su policajci vrlo ozbiljno shvatili apel da borba protiv šverca narkotika, posebno heroina i kokaina, mora da bude stalna", kaže Stefanović.
Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je danas obišao nove prostorije Policijske uprave u Šapcu, gde je najavio da će ministarstvo nastaviti da unapredjuje uslove rada i kapacitete policije, kako bi njen rad bio još efikasniji.
Stefanović je istakao da će biti nastavljena i rekonstrukcija zgrade Policijske uprave u centru Šapca, ali i da će dodatno biti unapredjen rad upravnih poslova, te da će već od sutra, iako je subota, biti otvoreno još jedno mesto u Policijskoj upravi u centru Šapca, na kome će gradjani moći da ostvare prava vezana za izdavanje ličnih dokumenata.
Komentarišući rezultate rada Policijske uprave u Šapcu, Stefanović je naveo da je ta uprava ostvarila dobre rezultate, da postoji trend smanjenja broja krivičnih dela i dobar rad policije u suzbijanju kriminaliteta.