Vesti
Društvo i ekonomija
Đorđević zadovoljan radom PIO fonda, ali traži i unapređenje
03.07.2019. 20:00
Izvor: Beta
Đorđević zadovoljan radom PIO fonda, ali traži i unapređenje
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je zadovoljan radom zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, ali da uvek postoji mogućnost da se unapredi, a time i uslovi života građana, saopštilo je to Ministarstvo.
On je, kako se navodi, nenajavljeno posetio direkciju PIO fonda i tom prilikom prisustvovao sastanku kolegijuma na kome su izneti planovi i problemi te institucije.
Đorđević je kazao da zaposleni u PIO fondu uvek mogu da računaju na podršku resornog ministarstva.
Na kolegijumu su, kako se navodi, informisali Đorđevića da su se Fondu PIO u poslednje vreme javljali građani koje su pozivala izvesna lica predstavljajući da zovu u ime PIO fonda, nudeći im usluge medicinskih pregleda po povoljnim uslovima i neke proizvode.
Na kolegijumu su istakli "da je javnost zvanično obaveštena da PIO fond ne sprovodi bilo kakve aktivnosti na ovaj način, jer to nije delatnost niti praksa Fonda, i da to predstavlja klasičan primer zloupotrebe".
Đorđević je, kako se navodi, povodom tog slučaja naložio da se obavesti Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), ali i apelovao na građane da o tome obaveste MUP.