Vesti
Društvo i ekonomija
Upaljen meteoalarm: Magla, magla, svuda oko nas
13.01.2020. 12:00
Izvor: B92
Upaljen meteoalarm: Magla, magla, svuda oko nas
Beograd -- Prema prognozi RHMZ, magla će se u pojedinim delovima Srbije zadržati i narednih pet dana, zbog čega je upaljen žuti meteoalarm. Iako meteorolozi predviđaju porast temperature, u predelima u kojima će se magla zadržati te optimistične prognoze neće važiti.
Za sutra se prognozira slab mraz, niska oblačnost i magla, a posle podne će biti sunčanih perioda, osim u Na planinama će biti sunčano. Vetar će biti slab, južni i jugoistočni.
Najniža temperatura od -5 do 0 stepeni, a najviša od 4 do 8 stepeni, a u mestima sa oblačnošću i maglom od -2 do 1 stepen. U Beogradu ujutro slab mraz, niska oblačnost i magla koja će se u nižim delovima grada zadržati veći deo dana. Posle podne u višim delovima grada sunčani periodi.
Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do -2 stepena, a najviša od -1 u nizim delovima grada do 2 u ostalim.
Do nedelje će biti suvo sa jutarnjim mrazem, a po kotlinama, u nizijama i dolinama reka sa čestom pojavom magle i niske oblačnosti, koje će se ponegde zadržavati duže tokom dana.
U ostalim delovima biće pretežno sunčano sa temperaturom oko i malo iznad proseka za ovo doba godine.
Od nedelje umereno do potpuno oblačno i hladnije, ponegde sa slabim kratkotrajnim snegom.većem delu Vojvodine, gde će se magla i niska oblačnost zadržati tokom dana.