Vesti
Društvo i ekonomija
Cvećar iz Niša PREKO INSTAGRAMA DOBIO POSAO U KUVAJTU
21.02.2020. 20:00
Izvor: Blic
Cvećar iz Niša PREKO INSTAGRAMA DOBIO POSAO U KUVAJTU
"Jednostavno me je pitao, opisujući moj budući posao kao posao u opuštenoj atmosferi, sa finim ljudima iz aristokratskog sloja jedne zemlje, da li bih se pridružio njegovom timu", tako počinje svoju priču Nišlija Nebojša Filipović.
Putem Instagram naloga njegove cvećare zapazili su ga u Kuvajtu, gde sada pravi aranžmane za kraljevu palatu, kuću i vladine zgrade.
Master florist Ben Salden i Nebojša Filipović bili su prijatelji na društvenim mrežama mnogo pre nego što su postali u realnom životu. Pre nešto manje od godinu dana, Kuvajćanin je shvatio da želi Nišliju za saradnika i kontaktirao ga, pišu "Južne vesti". - Posle nekoliko dana razmišljanja, odgovorio sam pozitivno da dođem na 10 dana u Kuvajt. Kuvajt? Tako nešto stvarno nisam očekivao, samo sam znao gde je i da je mnogo toplo - počinje svoju neobičnu priču Filipović.
U maju je prvi put sledeo na mali aerodrom u Kuvajtu, a prvi utisak bila je vrelina. Kasnije je, kaže, shvatio da vrelina u maju nije ništa u odnosu na onu u julu i avgustu. Sa druge strane, iz profesionalnog ugla, to je bio "pravi cvećarski raj". - Prvo sam poželeo da vidim radionicu i hladnjaču za cveće. Prvi utisak mi je bio da sam ovoliko cveća viđao samo u veleprodaji, a sada mi je sve dostupno za rad i sve mi je dozvoljeno sa minimumom ograničenja, pravi cvećarski raj. Kuvajćani vole cveće, a i dovoljno novca imaju da ih ništa ne sprečava da kupe onoliko cveća koliko im treba - rekao je Nišlija.
I dok Kuvajćani vole jake boje, poput narandžaste, žute, pink i ljubičaste, cvećari se trude da unesu malo nežnosti u aranžmane, pa tako često kombinuju boju kajsije, burgundi i nežno roze.