Vesti
Društvo i ekonomija
Građane u Novom Sadu rasterala policija
28.03.2020. 20:00
Izvor: B92
Građane u Novom Sadu rasterala policija
Nakon intervencije policije, koja je opominjala građane, koji su se u velikom broju okupljali u parkovima, poput Kameničkog parka, ljudi su se razišli. Osim Kameničkog, i svi parkovi u Novom Sadu bili su manje ili više mesto okupljanja ljudi.
"Od direktora Gradskog zelenila sam dobio izveštaj da u parkovima u Novom Sadu, generalno, nije bilo većeg broja ljudi, te da je najveći pritisak bio u Futoškom i Kameničkom parku. U Futoškom parku, građani koji su se i pojavili, bili bi uglavnom sami. Gradsko zelenilo je obavestilo policiju, ali u Futoškom parku nisu asistirali. U Kameničkom parku policija, i redovna i Žandarmerija, jeste pomogla", kaže u izjavi za Tanjug gradonačelnik Novog Sada i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Miloš Vučević. On kaže da su ga iz Gradskog zelenila obavestili da u Dunavskom parku nije bilo nikakvih problema.
Ranije danas u pojedinim parkovima, na igralištima i na Novosadskom keju okupljao se veći broj ljudi, uprkos naredbi o ogranicenju i zabrani kretanja u parkovima, na igralištima. Policija je sve vreme bila na terenu i opominjala je građane da se raziđu.