Vesti
Društvo i ekonomija
U sigurnim kućama nema zaraženih, primamo žrtve
09.04.2020. 20:00
Izvor: B92
U sigurnim kućama nema zaraženih, primamo žrtve
Sigurne kuće primaju žene koje su žrtve porodičnog nasilja uprkos vanrednom stanju, rekla je koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević. Postoje izolacioni prostori za novopridošle i do sada nismo imali nijednu žrtvu zaraženu kovidom 19, dodala je ona.
"Sve koje dođu mogu da provedu određeno vreme u izolaciji. Bilo nam je sporno pitanje da li one pre dolaska u kuću treba da budu testirane ili ne na koronavirus. Tumačenja su različita i to malo usporava proces. Moramo brže da se dogovaramo. Onaj ko ima problem taj nema vremena da čeka", rekla je Vesna Stanojević za Tanjug. Ona se nada da će se taj problem prevazići i da će se napraviti selekcija, a da žena koja dođe ne ugrozi druge žene koje borave u sigurnim kućama.
Kako kaže, sigurne kuće u Beogradu su pune i kako u njima borave i žene i deca, vrlo su obazrivi od kako se pojavio koronavirus.
"U svakoj situaciji izlaska i dolaska vodimo mnogo računa. Svi prostori su dezinfikovani. Radnice i savetnice su zaštićene. Sve je pod kontrolom koliko je moguće i do sada niko nije zaražen", istakla je Stanojevićeva.