Vesti
Društvo i ekonomija
Danas počinje zakazivanje termina za upis prvaka
28.05.2020. 20:00
Izvor: Politika
Danas počinje zakazivanje termina za upis prvaka
Na portalu e-Uprava od danas je omogućena usluga elektronskog zakazivanja termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda, a ta usluga biće dostupna do 10. jula.
Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda omogućiće roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su te nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, kako bi taj proces bio pojednostavljen, prenosi Tanjug.
Objašnjavaju da roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument, osim potvrde o obavljenom lekarskom pregledu, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.
U saopštenju se precizira da će se preko aplikacije e-Upis izvršiti upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta.
Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula.