Vesti
Društvo i ekonomija
Dozvoljeno okupljanje do pet osoba, i srednjoškolci idu na mini-odmor
06.11.2020. 20:00
Izvor: Politika
Dozvoljeno okupljanje do pet osoba, i srednjoškolci idu na mini-odmor
Članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević potvrdila je da je danas na sednici tog tela odlučeno da se broj osoba koje mogu da se okupljaju u otvorenom i zatvorenom prostoru smanji sa 30 na pet.
Takođe, i srednjoškolci će imati „mini raspust” – 11, 12. i 13. novembra, što je bilo predviđeno samo za učenike osnovnih škola.
„Sada smo odlučili da i srednjoškolci imaju 'mini raspust' u isto vreme, tako da tri dana đaci neće pohađati školu. Videli smo da se školska sredina nije pokazala kao okidač za širenje koronavirusa”, rekla je Kisić na pres konferenciji, javlja Tanjug. Ona je dodala da nije bilo odluke za neke radikalnije mere, poput ograničavanja kretanja ili ograničavanje satnice rada. „Situacija je izuzetno nepovoljna i nestabilna, to što je u nekim drugim zemljama lošije, ne sme da nas teši”, navela je Kisić Tepavčević. Ukazala je da je deset preminulih u poslednjih 24 sata u našoj zemlji, veliki gubitak, a sve to pokazuje kakav je potencijal virusa, koliko je opasan i kako se brzo širi.