Vesti
Društvo i ekonomija
Kroz kampanju DAJ SNAGU u prethodne tri godine prikupljeno 85 kilograma kose za izradu perika
21.10.2021. 02:00
Izvor: Blic
Kroz kampanju DAJ SNAGU u prethodne tri godine prikupljeno 85 kilograma kose za izradu perika
U Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke po šesti put je pokrenuta kampanja Daj snagu, brenda Pantene.
Tom prilikom upućen je otvoreni poziv javnosti da podrži inicijativu i pruži pomoć ženama koje su u borbi protiv raka dojke izgubile kosu.
- I ovog oktobra podsećamo da je izuzetno važno da se zajedno uključimo u kampanju Daj snagu, koju su pokrenuli brend Pantene i Ženski centar Milica, uz podršku kompanije Deleze Srbija. Cilj je da se prikupe sredstva za izradu perika od prirodne kose, za sve žene koje su tokom hemioterapije izgubile svoju. Oni koji nisu u prilici da doniraju kosu, u najbližem Maxi, Mega Maxi, Tempo ili Shop&Go objektu mogu kupiti bilo koji Pantene proizvod – jer je jedan Pantene, jedna donacija. Pored toga, pomoć je moguće pružiti i direktnom uplatom na račun Ženskog centra. Samo zajedno stižemo do cilja – rekla je ovim povodom Lena Kovačević.U prethodne tri godine, skoro 1.500 građana i građanki dalo je svoj doprinos ovoj kampanji, tako što su donirali kosu, čime je ukupno skupljeno 85 kilograma kose. Od navedenih donacija do sada je napravljeno 48 perika od prirodne vlasi.
- Donacije kose gotovo svakodnevno stižu na adresu Udruženja, iz svih delova Srbije, a neke čak i iz Bosne i Hercegovine. Izuzetno je važno da se ova kampanja održi i nastavi, ne samo kako bismo javnosti ukazali na probleme sa kojima se žene u ovom procesu suočavaju, već kako bismo upravo tim ženama dali snagu i poručili im – bitne ste i lepe ste u svojoj snazi, vi ste naše pobednice – izjavila je Vesna Bondžić, predsednica udruženja Ženski centar Milica.Rak dojke i dalje predstavlja najčešći oblik tumora kod žena, pa je neophodno nastaviti sa izradom perika i obezbeđivanjem sredstava za održavanje postojećih. Podsećamo da je podršku moguće pružiti doniranjem kose, kupovinom Pantene proizvoda ili direktnom uplatom na žiro račun Ženskog centra Milica: 105-710528-20 AIK Banka.
O Ženskom centru Milica
Udruženje građana Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje je humanitarno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano 2010. godine radi unapređenja položaja i kvaliteta života i zdravlja žena. Misija udruženja je pružanje iskustveno-psihološke podrške obolelima od karcinoma i njihovim porodicama i pomoć pri prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju oboleli tokom lečenja, kao i edukacija stanovništva o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv karcinoma, borba za kvalitetniju prevenciju i lečenje, kao i život dostojan čoveka posle dijagnoze.
Ženski centar Milica je Nacionalno udruženje za borbu protiv raka dojke i ginekoloških karcinoma, dok je istovremeno i član organizacije ENGAGE – Evropskog udruženja za ginekološki karcinom, sa predstavnicima u Republičkoj stručnoj komisiji za podršku pacijentima.