Vesti
Društvo i ekonomija
Akcija zapošljavanja mladih lekara sa prosekom 8 i većim
17.11.2021. 02:00
Izvor: B92
Akcija zapošljavanja mladih lekara sa prosekom 8 i većim
Beograd - Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će ove godine biti zapošljavani mladi lekari, diplomci medicinskih fakulteta sa prosekom na studijama većim od 8,00.
To će biti realizovano u skladu sa čvrstim opredeljenjem u pravcu kadrovskog osnaživanja i unapređenja profesionalne strukture zaposlenih u zdravstvenom sistemu, i pored nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola.
Namera Ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara, navedeno je u saopštenju.Ministarstvo zdravlja je pozvalo mlade lekare da se prijave i da profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana. Detalji konkursa i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministartva zdravlja www.zdravlje.gov.rs.
Osim zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničara sa odličnim uspehom.
Od 2014. godine Ministarstvo zdravlja je u zdravstvenim ustanovama zaposlilo gotovo 30.000 zdravstvenih radnika.