Vesti
Društvo i ekonomija
"Nećemo tolerisati"; Dokle se stiglo sa rušenjem na Pančićevom vrhu?
19.11.2021. 20:00
Izvor: B92
"Nećemo tolerisati"; Dokle se stiglo sa rušenjem na Pančićevom vrhu?
Ministar građevinarstva Tomislav Momirović kaže da je nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku oko dve trećine srušen u odnosu na prvobitni gabarit.
On je danas poručio da se zakon primenjuje jednako za sve koji grade nelegalne objekte u Srbiji.
Ministar je, odgovarajući na pitanja novinara u Kragujevcu, rekao da u našoj zemlji ima više od dva miliona bespravno podignutih objekata i da država i ministarstvo neće toleristati bahate investitore, kao što je slučaj sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu na Kopaoniku."Činjenica je da je objekat na Kopaoniku bio izgrađen u gabaritima od 800 kvadratnih metara i da je izdat nalog za njegovo rušenje. Činjenica je da je danas taj objekat srušen praktično dve trećine prvobitnog gabarita. On nije dograđen i srušen u odnosu na to kakve je gabarite imao pre godinu dana", rekao je Momirović.Kaže da je činjenica i da je veliki broj ljudi iz lokalne samouprave i javnih preduzeća procesuirano "zbog radnji vezanih za taj objekat" i da će oni za to odgovarati.
Momirović je poručio da će zakon biti jednako primenjen za sve, ne samo u ovom slučaju, nego u svim drugim slučajevima nelegalne gradnje.