Vesti
Društvo i ekonomija
Nov način plaćanja: Napunite telefone, oni su budući novčanici!
11.12.2021. 02:00
Izvor: Alo
Nov način plaćanja: Napunite telefone, oni su budući novčanici!
Inovacija u platnoj industriji koja transformiše sadašnju generaciju Android pametnih telefona ili tableta u beskontaktne POS terminale.
Najzad je i kod nas počelo da se primenjuje Tap to Phone (TTP) rešenje, koje će prodavcima u Srbiji omogućiti da na Android pametnom telefonu ili tabletu prihvate beskontaktna plaćanja bilo kog iznosa.
Čak i najmanja preduzeća biće u prilici da svojim kupcima ponude plaćanje karticom bez unosa PIN koda, jednostavnim preuzimanjem aplikacije RaiPOS i registracijom u odabranoj banci u samo nekoliko minuta.
Zahvaljujući izuzetno bezbednom EMV standardu i tehnologiji enkripcije, Tap to Phone je siguran za korišćenje kao i tradicionalni platni terminal.
Ova inovacija u platnoj industriji donosi brojne prednosti potrošačima, koji će moći da plate za samo nekoliko sekundi prislanjanjem svoje beskontaktne kartice, pametnog telefona, pomoću sata, narukvice ili nekog drugog od nosivih uređaja na TTP terminalu trgovca.
Ovaj brži, lakši i bezbedniji način plaćanja, potrošačima donosi manje čekanja na kasi i veću pogodnost, jer ne moraju nositi gotovinu.
Pandemija je trajno promenila način na koji potrošači širom sveta plaćaju, a beskontaktno plaćanje na kasi postalo je najpoželjnije. Ovo rešenje doprinosi smanjenju digitalnog jaza između preduzeća različite veličine i pruža šansu malim i mikro preduzećima da budu jednako konkurentna.
Prema istraživanju, čak sedam od deset ispitanika u Srbiji otvoreno je za ovu tehnologiju, a kao ključne prednosti navode praktičnost, bezbednost u kontekstu pandemije i mobilnost samog rešenja.
U regionu centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, tehnologija Tap to Phone je već prisutna na 10 tržišta uključujući Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju, Kazahstan, Uzbekistan, Moldaviju, Gruziju, Južnu Afriku, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.