Vesti
Društvo i ekonomija
"Er Srbija" uvodi nove linije iz Niša i Kraljeva
22.12.2021. 02:00
Izvor: RTS
"Er Srbija" uvodi nove linije iz Niša i Kraljeva
"Er Srbija" od 4. januara uspostavlja nove linije sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i aerodroma "Morava" u Kraljevu. Srpska nacionalna avio-kompanija će saobraćati na redovnim linijama između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula. Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd–Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta. Avio-karte su u prodaji.Pored toga, tokom letnje sezone obavljaće se sezonski letovi na linijama Niš–Tivat i Niš–Atina, kao i Kraljevo–Solun i Kraljevo–Tivat."Er Srbija" će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.
"Raduje nas što proširujemo ponudu iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije. Na taj način ćemo našim putnicima značajno olakšati planiranje putovanja, ali ćemo i doprineti jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije", kaže Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije".
Ističe da se po prvi put uvode letovi između Niša i Beograda, što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži "Er Srbije".
"Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj", izjavio je Marek.